follower yang cool !

Rabu, 9 Mei 2012

Bye semua v.v

Assalamualaikum, Hai semua. Maybe ni kali terakhir kott saya blogging. HaHaHa k ini tipu. Maybe lepas ni jarang blogging. Itu baru betul sebab saya nak further study dahh. Bye semuaa. Ksedih. Saya sorang sedih. korang taksedih pun Kan. Hmm k takpe v.v . I got two offer. Satu Matrikulasi. Lagi satu UPU. Alhamdulillah :) IPG takdapat. Takde rezeki jadi cikgu kott. hmmmm.

Kolej Matrikulasi Negeri Sembilan (KMNS). Jauh tu dari Joho. 
Tak tauu lah kenapa takdapat KMJ haihh. Tapi memang most of TiJB students dapat KMNS.


Universiti Putra Malaysia (UPM Serdang). Dapat course Asasi Sains Pertanian.
3Semester. Setahun setengah. Ada jugak dua tiga orang classmates dapat course yg sama :)

Nak share sikit Info pasal Asasi ni. Mesti ramai fikir. "Omaigod! Pertanian. nanti kau jadi petani HaHaHa" Sila tikam bertubu-tubi orang yg cakap macamni. Fyi, Asasi ni ada belajar Biology, Chemistry, Physics, Maths, Agriculture, English. After Foundation ni Boleh further study for Medic, Engineering, Major Maths dan sebagainya. Its better than Matrik, korang akan belajar Sains Hayat atau Sains Fizikal. So, pilihan untuk sambung degree tak meluas sangat berbanding Asasi ni. And info from Senior, course ni akan guna buku from luar nagara. Jadi, Think before you talk.Jgn sempit fikiran tu.Petani pun satu pekerjaan yg mulia apa -.-


Then, saya decide untuk further study keee..............................................
Jeng! Jeng! Jeng!

Ce teka ?

UPM SERDANG !!!!!! 
Its my own decision. tanpa paksaan mana-mana pihak. ramai suruh pegi Matriks. Tapi saya susah nak dengar cakap. Orang. When I Say A. It means A forever. Tapi saya dah kaji dululahh before decide nak amik UPM ni.



Wait !!!! . Take a look dekat tarikh Pendaftaran dia tuhh. 17Mei dherr. Next week tuhh! My preparation is 0%. Yelahh Isnin lepas kott baru tahu Penempatan dia. Mana nak prepare apa apa. I need to rush ! And you know what, mereka yang dapat course ni mostly budak SBP. Me? Teknik Jb je. Harap sangat kat sana takde yang pandang rendah dekat saya yee. Really hope. Result SPM saya pun tak sehebat mereka I guess. So, saya kena struggle 2 kali ganda lebih daripada mereka semua. Yes! Ini azam saya :)


And............ harap sangat boleh bawak diri kat sana. Harap Sangat Sangat. Dah tiba masanya saya kena tinggalkan Family saya yg dah menjaga saya selama 17 tahun. Tiba masanya untuk saya berdikari dan buat semua benda dgn usaha saya sendiri. Tears please don't rolling down. This is the real world. Real worlds is cruel. Allah, Please make me stroong :)


Siaplahh bakal kawan saya nanti kann? Hoho. Saya ni pemalu to the max. So susah sikit nak dapat kawan. Masalah jugak ni. Kena berubah jadi peramah. Testing. 
1. Jumpa orang kena senyum 
2. Muka jangan sombong bak kata my Ex-Classmates sbb muka saya muka gangster :(
3. Ringankan mulut tegur orang






Haa tu je laa kott ehee. Okayy tak? haha. So, lepas ni my life will totally change !!!!! Takboleh selalu online Twitter/Fb/Blogging selalu sobsobs v.v Berat hati nak tinggalkan family, rumah, kawan kawan dekat Joho. 

      Bye Joho :( I'm gonna miss you a lot. JohoAwesome :D 



Sayy hello to Selangor , Kuala Lumpur dan kawasan di sekitarnya. Please be nice to me okay :)


K Assalamualaikum. Will be back after Orientasi seminggu dekat UPM nanti hehe bye :D





6 ulasan:

  1. tahniah.....asasi same nga matrik...for me its better go asasi....:)

    BalasPadam
  2. tahniah dapat asasi . blaja leklok , naa ..

    BalasPadam
  3. terima kasih. I'll try my best :)

    BalasPadam
  4. nice dapat ASPer tu! mmg bijak lah pilih sana rather than matrik. hehe. ramai kot yr batch from tijb dpt sana eh. biar meriah budak tijb jadi generasi ASPer. ;)

    lagi 1, don't worry lah pasal ramai budak sbp+mrsm di sana. bila dah masuk sana, semua jadi sama je tak kisahlah sekolah apa pun. ramai je y dari sekolah harian biasa+teknik lagi better dr mrsm or sbp y penting study dgn ikhlas dan smart kerana Allah.;)

    #hehe panjang pulak. btw, akak pun dr tijb batch atas awak. kiranya, akak batch 7 di ASPer and awak batch 8. eh setahun je tau asper ni, bukan setahun setengah. ;)

    GOODLUCK there. ^^

    BalasPadam
  5. Congratulation dear. Blaja smart2 ok, no matter who u'r fren, just take care, jgn culture shock dgn environment baru, yes I know u susah dpengaruhi. So, maintain that.

    BalasPadam
  6. Assalamualaikum kak . Nak bincang skit bole ? Erm klau bole pm la . Ade ig or fb x ? Nk bicang psal matrikulasi . Please respon . ��

    BalasPadam